Voorkom fouten bij de opzeg van je autoverzekering met deze tips! 03-08-21

Uit recente rapporten is gebleken dat de Ombudsdienst Verzekeringen regelmatig klachten krijgt over autoverzekeringen. Vooral bij de opzeg ervan loopt het vaak fout. Daarom halen we in deze ‘tip van de maand’ de belangrijkste zaken aan waar je rekening mee moet houden wanneer je je autoverzekering wil opzeggen.

Tip 1

Hou er rekening mee dat, wanneer je op eigen initiatief je autoverzekering wil opzeggen, je je verzekeringsmaatschappij hier minstens 3 maanden voor de jaarlijkse vervaldag van op de hoogte moet brengen. Vergeet je dat te doen? Dan wordt de overeenkomst opnieuw ‘stilzwijgend’ met een jaar verlengd.

Tip 2

Neem contact op met je huidige verzekeraar als je wil weten welke termijn van toepassing is op je omnium gedeelte. Weet dat de modelovereenkomst betrekking heeft op het gedeelte BA-autoverzekering en niet op de eventuele extra waarborgen zoals de omniumverzekering op andere aanvullende verzekeringen.

Tip 3

Wil je je autoverzekering opzeggen? Doe dat dan via een aangetekend schrijven naar je verzekeraar. Daarin vermeld je het volgende:

●      je locatie en datum

●      naam en volledig adres

●      naam van je verzekeringsmaatschappij

●      de vermelding dat je je polis wenst op te zeggen

●      je polisnummer

●      het type verzekering

●      de hoofdvervaldatum

●      je handtekening

Hier vind je een voorbeeldbrief die je kan personaliseren en afdrukken.

Tip 4

Vergeet niet om tijdig een nieuwe autoverzekering aan te gaan als je met de wagen blijft rijden. In België is het namelijk verplicht op een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid te hebben.

Heb je nog vragen hieromtrent of wil je weten wat de uitzonderingen zijn voor het opzeggen van je autoverzekering? Contacteer ons dan voor meer info.