Reisverzekering wanneer u met meerdere gezinnen een huurhuis boekt 08-06-15

De zomer komt eraan en iedereen is al druk zijn vakantie aan het plannen.

Het is evenwel verstandig om na het boeken van een vakantie even stil te staan bij de eventuele behoefte aan reisverzekeringen.

 

Stel dat u met meerdere gezinnen samen op vakantie gaat en de online boeking van de huurwoning gebeurd is op naam van één familie.

Hoe kunnen jullie er voor zorgen dat alle betrokkenen verzekerd zijn voor een eventuele annulering?

 

In de voorliggende situatie doen zich twee mogelijkheden voor: ofwel (1.) sluit je meteen bij de online boeking van de vakantiewoning de gewenste verzekering(en) af, ofwel (2.) ga je op zoek naar de gewenste verzekering(en) bij je gebruikelijke contactpersoon voor verzekeringen of bij een specifieke maatschappij naar keuze.

  1. Wanneer bij de online boeking van een grote chalet (om de drie gezinnen te huisvesten) ook een annuleringsverzekering wordt aangevinkt en betaald, dan zullen alle betrokken gezinnen verzekerd zijn voor de duur van die specifieke vakantie. Ook al kent de aanbieder van de chalet/verzekering maar één van de drie familienamen. 

    Wanneer één van de families bij voorbeeld door het overlijden van een van de grootouders (alle geldige redenen om te annuleren staan opgesomd in de algemene vootwaarden van het contract) de vakantie moet annuleren, dan kan die haar deel van de reiskosten recupereren via de online (of in het reisbureau) onderschreven verzekering.  

    Wanneer zulke situatie zich echt voordoet is het mogelijk dat de betrokken verzekeraar een bewijs vraagt van het feit dat u deze reis ging maken (dat kan bij voorbeeld een betalingsbewijs zijn van uw deel van de huursom aan de bevriende familie). Dit vanzelfsprekend om misbruiken te voorkomen.
     

  2. Het is ook perfect mogelijk dat elke familie voor zich kort na het boeken van de vakantiewoning op zoek gaat naar een verzekering voor de duur van deze vakantie. Meer en meer families die drie keer of meer per jaar op vakantie of citytrip gaan opteren overigens voor een jaarpolis zodat ze niet elke keer op zoek hoeven te gaan naar een verzekering.

    Wanneer één van de families helaas moet annuleren, dan schakelt zij gewoon de eigen verzekering in.

Opmerking: de annuleringsverzekering is maar een van de nuttige verzekeringen die je kan overwegen wanneer je vakantieplannen smeedt. Denk ook aan de reisbijstandverzekering of aan de bagageverzekering. Via de verzekeraar van jouw keuze kan je trouwens opteren voor een all-in formule.

Meer uitleg over al deze producten vind je in de brochure “Reisverzekeringen. Gerust op reis”, van Assuralia en OIVO, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties.

Bron: www.assuralia.be