News

Je autoverzekering tijdelijk schorsen, is dat een goed idee? 28-11-22

1 op 3 Belgen laat auto vaker staan door dure brandstof: kan je jouw verzekering ook tijdelijk schorsen?
Je auto tanken kost tegenwoordig een pak meer. Daardoor laten steeds meer Belgen hun auto staan, dat blijkt uit nieuw onderzoek van Vias. Kan je jouw verzekering ook tijdelijk on hold zetten wanneer je jouw auto tijdelijk niet gebruikt? En is het slim om dat te doen, of is het sop de kool niet waard?

Welke verzekeringen zijn aan te raden voor een zelfstandige? 21-11-22

Welke verzekeringen aan te raden zijn, is vooral afhankelijk van de activiteiten die je met je onderneming uitvoert.
Om je sociaal statuut aan te vullen, zijn volgende verzekeringen aan te raden:
Een Vrij Aanvullend Pensioen
Een Verzekering Gewaarborgd Inkomen
Een Verzekering Kleine Risico’s bij het ziekenfonds
Een Hospitalisatieverzekering
Daarnaast zijn de volgende verzekeringen aan te raden:

Waar moet je op letten als je een 2e hands wagen koopt? 14-11-22

Er zijn heel wat aantrekkelijke occasies op de markt. Het is daarom een slim idee om ook eens een kijkje te nemen naar (nieuwere) 2e hands auto’s. Dat kan op gespecialiseerde tweedehandswebsites, maar ook bij je autoverdeler. Heel wat verdelers van automerken beschikken over een interessant tweedehandsaanbod.
Als je een 2e hands auto gaat bekijken, is het belangrijk om enkele zaken nauwkeurig te checken vooraleer je de auto koopt:

Wat moet ik na het overlijden van een naaste bij de verzekeraar regelen? 07-11-22

Een van je naasten is overleden en hij of zij had een overlijdensverzekering of zou een dergelijke verzekering hebben gehad. Dat kan een specifieke overlijdensverzekering zijn of een luik ‘overlijdensdekking’ dat opgenomen is in een levensverzekering, zoals bij de meeste levensverzekeringen het geval is. Wat moet er bij de verzekeraar allemaal worden geregeld?

Een arbeidsongeval thuis? Zo zit de vork in de steel! 31-10-22

Waar thuiswerk vroeger sporadisch plaatsvond omwille van noodgedwongen redenen, is het voor vele werknemers reeds dagelijkse kost! Maar hoe zit het met een arbeidsongeval op jouw thuisfront? Dat verplaatst zich gewoonweg mee! We lichten de regeltjes even toe.
Wat is een arbeidsongeval?
Zowat iedere activiteit die in een arbeidsovereenkomst beschreven staat, kan escaleren in een arbeidsongeval. Wil dit zeggen dat ook ieder voorval als een arbeidsongeval beschouwd wordt? Neen! Enkele criteria zijn essentieel:

Veilig heen en terug met het openbaar vervoer! Wat doe je bij een ongeval? 24-10-22

Iedere ochtend de bus, tram, trein of metro nemen. Het is voor velen dagelijkse kost. Maar wat moet je eigenlijk doen van zodra jouw vervoersmiddel in een ongeluk verzeild raakt? We brengen dit in kaart zodat je weet waar je staat als zwakke weggebruiker!
Voor- en nadelen van het openbaar vervoer
Het openbaar vervoer heeft zijn voor- en tegenstanders. Begrijpelijk! Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van een dagelijkse rit met de bus of trein? We sommen ze even op!
De voordelen van het openbaar vervoer:

Net een nieuwe wagen gekocht? 3 tips om autodiefstal- of inbraak te vermijden! 17-10-22

Het zou je maar moeten overkomen… Je gaat op je gemak boodschappen doen, slaat een babbeltje met een kennis die je tegemoet komt én BAM! Je auto is spoorloos verdwenen. Autodieven zijn anno 2022 innovatiever, sluwer én handiger dan ooit tevoren. Anticipeer hierop door je auto veilig én onopvallend achter te laten met deze 5 tips!

Opgepast voor de fietsdief! 3 tips om je fiets veilig achter te laten 10-10-22

Woon je in een drukke stad of kom je er dagelijks voor je werk? De kans is groot dat jij zonder aarzelen iedere dag kiest voor een ritje op je fiets. Ahja, in de plaats van een ellenlange file te moeten doorstaan met je wagen. Jezelf met de fiets verplaatsen heeft een resem aan voordelen: makkelijk, snel, gezond! Maar… wat met de gigantische plaag aan fietsdiefstallen?

Bestrijd schrik in het donker met deze 3 tips én een diefstalverzekering! 03-10-22

Spreekt het knusse gevoel van een herfstige dag jou wel aan, maar schrikken de korte en donkere dagen jou af? Het ziet er naar uit dat die schrik wel eens de bovenhand kan nemen. Voornamelijk op momenten dat je alleen thuis bent én je plotseling iedere deur of kast hoort kraken! Wees jouw schrik voor inbrekers of dieven een stapje voor. Lees 3 tips om je woning te beschermen!

Met de step naar Oostende, tjoeke tjoeke tuut! 3 weetjes over de accu van jouw e-step 26-09-22

Je hoeft niet ver te kijken om ze recht voor jou te zien voorbijvliegen. Soms lijkt het alsof ze zich al zwevend over de grond voortbewegen, maar niets is minder waar. E-steps zijn een gegeerd vervoersmiddel geworden mét een accu en een koppel wielen eraan. Heb je zelf een e-step of ben je plannen aan het smeden om er eentje in huis te halen? Lees onze 3 weetjes over de accu! Zo ben je meteen voorbereid.