Kan je je tuin verzekeren? 29-04-24

Het mooie weer is in aantocht en dus worden alle tuinspullen terug bovengehaald.

Je hebt dure tuinmeubelen, een mooie aanplanting bomen, een robotmaaier, een tuinhuis, een peperduur bbq-stel, een serre of een zwembad in de tuin… maar zijn deze wel verzekerd voor diefstal of schade?

Vaak zijn tuinbenodigdheden gedekt door je brandverzekering, met name via de aanvullende diefstaldekking. Veel verzekeringsmaatschappijen vereisen echter dat alles achter slot en grendel in je tuinhuis bewaard wordt, om gedekt te zijn. Bovendien moet er bij een diefstal duidelijk sprake zijn van inbraaksporen voordat de verzekering tussenkomt.

Goed nieuws voor wie zeker wil zijn dat alles in de tuin verzekerd is! Je kan namelijk je tuin ook extra verzekeren, als aanvulling op je brandverzekering, want niet alle schade aan je tuin is standaard mee verzekerd.

Een tuinverzekering kan schade en verlies vergoeden die een gevolg zijn van brand, een storm of diefstal. Het gaat dan om verschillende zaken die zich in de tuin bevinden: tuinmeubelen, waardevolle planten en bomen, vijvers en vissen, barbecues, gereedschap, verlichting, kerstdecoratie, enzovoort. Kijk hierbij zeker de algemene voorwaarden van de verzekering goed na, want dit kan erg verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. De verzekering van een zwembad vraagt over het algemeen nog een extra dekking.

Conclusie: Vraag raad aan je verzekeraar of alles verzekerd is en lees steeds de algemene voorwaarden van je verzekering goed door. Maak een afspraak voor een verzekering op maat van jouw tuin.